Petäjäjärvi

Faktorilan sijainti ja ajo-ohje

Petäjäjärven Faktorila sijaitsee Länsi-Suomen läänissä, Ylöjärvellä Petäjäjärven rannalla, noin 45 km:n päässä Tampereelta. Tila on kooltaan n. 2 ha, jossa rantaa on n. 400 m. Määräala ostettiin kerholle vuonna 1979 ja lohkottiin Salmelan kantatilasta. Varsinaiset rakentamistoimet suoritettiin vuosina 1980 (saunarakennus) ja 1982 (liiteri, jossa on 2 makuukoppia).

Ajo-ohje: Ajetaan Tampereelta Vaasaan johtavaa tietä ohi Ylöjärven tienristeyksen. Käännytään oikealle Kuruun johtavalle tielle. Kurun tietä ajetaan Poikeluksen kylään, josta käännytään vasempaan Luhalahden tielle. Sitä ajetaan n. 3 km, kunnes oikealla puolella tietä risteää ”Petäjäjärven tie” (viitta ja puomi, joka on pidettävä lukossa mennen tullen varsinaisen huvilakauden jälkeen). Yksityistietä ajetaan n. 1,5 km seuraten tien vasenta laitaa. Kyltin ”Faktorila” kohdalta käännytään vasempaan Faktorilan mökkitielle, jonka vasemmalla puolella välittömästi on parkkipaikka.

Petäjäjärvellä hyvät vapaa-ajan viettomahdollisuudet

Faktorilassa on kaksi varsinaista rakennusta, sauna ja ns. ”liiteri”. Lisäksi Faktorilassa on kellari (suurimittaisiin kaljavarastointeihin), ”puucee” (tehty uusi vuonna 1998 kellarin lähelle), sähkö (lukittava mittari- ja kytkinkaappi liiterin päädyssä), puu- ja sähkölämmitys, sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, pölynimuri, laituri, kolme soutuvenettä.

Faktorilassa voi telttailla, asuntovaunuilla (sähköistä tilaa löytyy n. 3:lle vaunulle) tai majoittua liiteriin, jossa on kaksi 12 neliömetrin kokoista aittaa (makuukoppia). Leveitä makuulavitsoja patjoineen ja tyynyineen on niissä 2 kpl. Makuusijoja on niissä 4:lle aikuiselle (rinnakkain) tai 2:lle aikuiselle ja 4:lle enintään 120-senttiselle pikkulapselle (poikittain). Lisävuodekin löytyy kummassakin aitassa (ei ulkokäyttöön). Aitoissa on lämmityksenä sähköpatterit.

Petäjäjärvellä löytyy tilaisuus monenlaiseen vapaa-ajanviettoon, saunamökin edessä on terassi. Eurooppa-diplomin saanut (1996) Seitsemisen kansallispuistokin aarnimetsä-alueineen lähituntumassa (n. 15 km). Sitä paitsi Petäjäjärvessäkin voi virvelöidä haukia, pilkkiä ja onkia tummia ahvenia lunastamalla valtion kalakortti. (Matoja ei Faktorilasta tahdo helpolla löytyä.) Marjastus, uinti, nurmikkopelit, nuolenheitto, puunhakkuu, nurmikonleikkaus tarjoavat mukavaa lomaliikuntaa. Moottoreiden ja kiinteiden pyydysten käyttö järvessä on kielletty ilman asiamukaista lupaa, samoin mattojen pesu.Uudet majoitustilat valmistuvat kesälle 2013.

Uudessa makuuaitassa on kaksi erillistä makuutilaa.